In het kookboek JapanEasy van Tim Anderson staat op pagina 114 het recept Gebakken spek met gembersaus. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. Het niveau is absoluut niet moeilijk.

 

In Japan at ik dit vaak voor de lunch, maar ’s avonds is het net zo lekker; en het is in een wip klaar. De gembersaus is trouwens ook erg lekker in andere gerechten. Probeer hem eens als marinade voor kip of als glazuur voor vis.

 

Klik hier voor de recensie van JapanEasy.

Ingrediënten

 • 400 g varkensbuik, zonder zwoerd
 • 60 g verse gemberwortel, geschild, in dunne plakjes
 • 6 eetlepels sojasaus
 • 6 eetlepels mirin
 • 4 eetlepels sake
 • 1 eetlepel ketchup
 • 1 theelepel sesamolie
 • 1 eetlepel olie
 • ½ spitskool, in dunne reepjes
 • 150 g taugé
 • 2 bosuitjes, gesnipperd
 • Geroosterd sesamzaad, ter garnering

 

Werkwijze

 • Snijd het spek in de lengte doormidden, laat het 30-40 minuten licht opstijven in de diepvries en snijd het in heel dunne plakjes. Pureer de gemberwortel met de sojasaus, mirin, sake, ketchup en sesamolie in een blender of keukenmachine. Je kunt de gemberwortel ook gewoon fijnraspen en mengen met de overige ingrediënten voor de saus.
 • Verhit de olie in een wok of koekenpan en voeg de plakjes spek en de kool toe. Roerbak ze 3-4 minuten en voeg dan de taugé en gembersaus toe. Blijf omscheppen tot de taugé gaar is en alles goed met de saus bedekt is. Strooi er de bosuitjes en het sesamzaad over. Serveer hierbij rijst.

Eet smakelijk!

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.