In het kookboek wagamama your way staat op pagina 100 het recept Kaisen gohan. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen.

 Klik hier voor de recensie van wagamama your way.

Ingrediënten

  • 4 stengels bimi
  • ½ paksoi, bladeren losgehaald
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Stukje gemberwortel van 1 cm, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 8 rauwe reuzegarnalen
  • 6 sint-jacobsschelpen
  • 6 mosselen
  • 6 inktvisringen
  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml water
  • 1 theelepel vissaus
  • Mespunt zout
  • ½ theelepel suiker
  • 1 ½ theelepel aardappelzetmeel
  • 250 gram gekookte noedels
  • 1 kleine rode chilipeper, in dunne ringetjes
  • Snuf shichimi togarashi

Bereiding

  • Blancheer de bimi 2 minuten in kokend water, dompel de stengels in ijswater en giet ze af. Snijd grote paksoibladeren in tweeën en leg ze met de bimi opzij.
  • Zet een wok of grote koekenpan op hoog vuur, verhit de olie, voeg de gemberwortel en knoflook toe en roerbak ze 30 seconden. Doe alle zeevruchten en groenten erbij en roerbak alles.
  • Voeg als de ingrediënten bijna gaar zijn de sojasaus, het water en de vissaus toe en breng aan de kook. Voeg zout en suiker naar smaak toe.
  • Doe het aardappelzetmeel met een scheutje water in een kommetje en meng dit tot een dik, glad papje. Roer het door de ingrediënten in de pan om het mengsel in te dikken. Draai als het dik genoeg om de noedels te bedekken het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen om het warm te houden.
  • Breng een pan water aan de kook, leg de udonnoedels er 30 seconden in en giet ze af.
  • Verdeel de noedels over twee borden, schep het groente-zeevruchtenmengsel erop en sprenkel de saus erover. Bestrooi het gerecht met de chilipeper en shichimi togarashi en serveer. (shichimi togarashi wordt ook zevenkruidenpoeder genoemd en is verkrijgbaar bij grote (Aziatische) supermarkten).

Eet smakelijk!

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. wagamama your way