In het kookboek Yakitori & Korean BBQ van Jonas Cramby staat op pagina 158 het recept. Motoyaki, of in goed Nederlands Gegrilde oesters. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Klassiek Japans bargerecht voor zowel oesterliefhebbers als haters, als je oesters grilt krijgen ze een ander karakter en veranderen ze van oneetbaar voor sommigen in geliefd door de meesten. En ja, de mayonaise helpt vast ook. Eet motoyaki als onderdeel van een Japanse izakaya-avond of gewoon als je zin hebt in iets umamisch en lekkers bij de borrel.
Klik hier voor de recensie van Yakitori & Korean BBQ.
Ingrediënten
- ½ gele ui , fijngehakt
- 50 g fijngehakte shiitake of enoki
- 1 el boter
- Zout
- 100 ml kewpie-mayonaise of andere mayonaise
- 1 tl shichimi togarashi (Japans kruidenmengsel) of normaal chilipoeder
- 1 el rode miso
- 8 oesters
- Fijngesneden bosui
- Partjes citroen
Bereiding
- Bak ui en paddenstoelen op matig vuur in een koekenpan met boter tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout.
- Meng de mayo, shichimi togarashi en miso en roer de paddenstoelen en ui erdoor.
- Open de oesters en doe er een lepel van het mayomengsel op.
- Leg ze op de grill tot de inhoud zachtjes begint te bubbelen. Garneer met wat bosui en sprenkel er wat citroensap over.
Eet smakelijk!
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.