In het kookboek De geheimen van de Mediterrane keuken staat het recept Spaghetti carbonara.

 

Dit is een pure Romeinse klassieker die het zeker doet als je een echt goede pasta kiest. Een spaghetti van goede kwaliteit dus, want verder zijn er weinig ingrediënten. Enkel spek, eieren en pecorino. Dit is schitterend in zijn eenvoud. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereidingstijd is 10 minuten, de kooktijd: 15 minuten

 

Klik hier voor de recensie van De geheimen van de Mediterrane keuken.

Ingrediënten

  • 250 g pancetta of gerookt ontbijtspek
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g pecorino
  • 3 eieren
  • 400 g Spaghetti della Mamma
  • 8 eetlepels Knoflookolie
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Peterselie

 

Bereiding

Snijd de pancetta in kleine stukjes, snipper de knoflook en voeg beide samen. Houd apart. Rasp de kaas en meng met de eieren. Kook de Spaghetti della Mamma volgens de instructies op de verpakking. Schep de pasta samen met wat vocht bij het spek-knoflookmengsel en breng het aan de kook met Knoflookolijfolie en zwarte peper. Haal de pan van het vuur en laat wat afkoelen. Voeg nu het pecorino-eimengsel toe onder constant roeren. Breng eventueel op smaak met zout. Schik de spaghetti carbonara in een schaal of een bord. Werk af met wat gehakte peterselie en serveer direct.

 

Tip

Veel mensen eten een spaghetti carbonara met room, maar dit is niet hoe het in Rome gemaakt wordt. Het is de bedoeling dat je de eieren en de kaas, onder goed roeren, laat samensmelten waardoor de saus vanzelf lekker smeuïg wordt. Het ei mag dus niet stollen.

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. De geheimen van de Mediterrane keuken

.