In het kookboek Pasta. il primo piatto van Giovanni D’Apice en Marco Paone staat op pagina 58 het recept Bucatini alla Sorrentina. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

 

Klik hier voor de recensie van Pasta. il primo piatto.

 

Ingrediënten

 

  • 400 g bucatini
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 500 g gepelde tomaten, uit blik
  • Blaadjes van 2 takjes basilicum
  • Zout en peper
  • 2 el pecorino, geraspt
  • 200 g buffelmozzarella

 

Bereiding

 

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de knoflookteen aan. Verwijder deze wanneer hij bruin kleurt. Giet de tomaten af en druk ze door een zeef. Voeg toe aan de pan samen met de blaadjes basilicum. Breng op smaak met zout en peper en laat 15 minuten pruttelen. Breng een grote pot water aan de kook, voeg royaal zout toe en kook hierin de bucatini al dente. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Breng op smaak met de geraspte pecorino. Snijd de mozzarella in blokjes. Haal de pot van het vuur en voeg de mozzarella toe. Roer goed en zorg dat de mozzarella net begint te smelten. Serveer de pasta onmiddellijk.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.