In het kookboek Rosa’s Thai Café, van Saiphin Moore, staat op pagina 78 het recept Gang kiew wan gai, ofwel in goed Nederlands Rosa’s groene curry met kip. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Toen ik voor het eerst in Hongkong was, kookte ik voor mijn werkgever Thaise gerechten met een Chinese twist die ik nog nooit had geprobeerd. De reden hiervoor was eenvoudig: ik kon niet alle ingrediënten vinden die ik thuis in Thailand gebruikte, dus maakte ik er het beste van met wat ik wel kon vinden. Deze groene curry was daarom niet wat ik gewend was, maar het bleek de beste curry te zijn die ik ooit had gemaakt!

 

Klik hier voor de recensie van Rosa’s Thai Café.

 

Ingrediënten:

 • 1 el plantaardige olie
 • 3 el groene currypasta
 • 400 ml kokosmelk
 • 1 el palmsuiker (natuurvoedingswinkel en toko)
 • 2 el nam pla (Thaise vissaus)
 • Zeezout
 • 3 limoenblaadjes, gescheurd
 • 500 g kipfilet, in blokjes
 • 100 g erwtaubergines (Aziatische supermarkt of online)
 • 100 g Thaise aubergines, in kwarten  ( Aziatische supermarkt)
 • 150 g gekookte bamboescheuten, in stukjes (blik)
 • Handvol blaadjes Thaise basilicum
 • Gestoomde rijst, voor erbij
 • Ter garnering
 • 2 rode Spaanse pepers,
 • Eventueel zaadjes verwijderd, in schuine ringetjes
 • Takjes Thaise basilicum

 

Bereiding:

 • Verhit de olie in een kookpan op hoog vuur en voeg de currypasta toe. Roerbak 10 seconden tot het aroma vrijkomt. Zet het vuur lager en voeg de helft van de kokosmelk toe. Laat ongeveer 2 minuten koken tot de groene olie boven komt drijven. Voeg nu de rest van de kokosmelk toe. Doe de palmsuiker en de vissaus erbij en breng op smaak met een snufje zeezout. Roer de limoenblaadjes erdoor en doe de kip erbij. Voeg de erwtaubergines, de Thaise aubergines en de bamboescheuten toe. Laat op middelhoog vuur 5 tot 7 minuten koken tot de kip gaar is. Roer het basilicum erdoor.
 • Schep in kommen, garneer met wat Spaanse peper en een takje basilicum en serveer met gestoomde rijst.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.