In het kookboek Sla van Ida de Haart staat op pagina 165 het recept Miso, kombu, tofu & edamame. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 porties als maaltijdsoep, 8 als voorgerecht.
Misosoep is, in al zijn simpelheid, een van mijn lievelingssoepen. Licht en supersmaakvol, net als een goede kop bouillon. In een handomdraai staat hij op tafel, je hoeft alleen de juiste ingrediënten in huis te hebben.
Klik hier voor de recensie van Sla.
Ingrediënten:
- 10 cm kombu
- 3-4 gedroogde shiitake
- 2 el zeewiervlokken
- 4 el witte misopasta
- 100g zijdetofu (silken tofu)
- 100 g bevroren gepelde sojabonen (edamame)
Bereiding:
- Breng een liter water aan de kook met de kombu en de gedroogde shiitake en laat dit 15 minuten op laag vuur sudderen. Voeg dan de zeewiervlokken, witte misopasta, zijdetofu en sojabonen toe. Laat dit nog 5 minuten op laag vuur koken en je soep is klaar.
Eet smakelijk!
Dit kookboek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.