In het boekje Beautyfood van Joke Glansbeek staat op pagina 63 het recept Spinaziesalade met Parmezaanse kaas, rode paprika en walnoten.

Ingrediënten:
- 300 gram verse, jonge spinazie
- cayennepeper en zout
- 1 dessertlepel vloeibare bloemenhoning
- 1 eetlepel limoensap
- 4 eetlepels walnotenolie
- 1 rode puntpaprika
- 12 walnoten, grofgehakt
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 4 sneetjes rozijnen-notenbrood
- boter
Bereiding:
- Was en droog de spinazie zorgvuldig en leg in een slakom.
- Meng voor de dressing de peper, zout en een dessertlepel honing door 1 eetlepel limoensap en klop er 4 eetlepels walnotenolie door.
- Was de paprika, snijd de zaadlijsten eruit, snijd in het vruchtvlees heel dunne reepjes en verdeel deze over de spinazie.
- Giet de dressing over de sla en meng voorzichtig.
- Strooi de gehakte walnoten en de geraspte kaas over de salade.
- Geef er sneetjes rozijnen-notenbrood bij met boter.
Eet smakelijk!