Spinaziesalade met Parmezaanse kaas, rode paprika en walnoten (Beautyfood)

In het boekje Beautyfood van Joke Glansbeek staat op pagina 63 het recept Spinaziesalade met Parmezaanse kaas, rode paprika en walnoten.


ImageKlik hier voor de recensie van Beautyfood.

Ingrediënten:

  • 300 gram verse, jonge spinazie
  • cayennepeper en zout
  • 1 dessertlepel vloeibare bloemenhoning
  • 1 eetlepel limoensap
  • 4 eetlepels walnotenolie
  • 1 rode puntpaprika
  • 12 walnoten, grofgehakt
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 sneetjes rozijnen-notenbrood
  • boter

Bereiding:

  • Was en droog de spinazie zorgvuldig en leg in een slakom.
  • Meng voor de dressing de peper, zout en een dessertlepel honing door 1 eetlepel limoensap en klop er 4 eetlepels walnotenolie door.
  • Was de paprika, snijd de zaadlijsten eruit, snijd in het vruchtvlees heel dunne reepjes en verdeel deze over de spinazie.
  • Giet de dressing over de sla en meng voorzichtig.
  • Strooi de gehakte walnoten en de geraspte kaas over de salade.
  • Geef er sneetjes rozijnen-notenbrood bij met boter.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.