In het kookboek Proef Korea van Ae Jin Huys staat op pagina 51 het recept Noord-Koreaanse kipsalade.

Klik hier voor de recensie van Proef Korea.

Ingrediënten

  • 1 hoevekip
  • 1-2 liter water
  • 1 komkommer

Aromaten

  • 1 bol knoflook
  • 1 bosje lente-ui
  • 10 zwarte peperbollen

 

Saus

  • 1 stengel lente-ui
  • 3 teentjes knoflook, gepureerd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2-3 eetlepels chilipoeder
  • 1 eetlepel gele mosterd
  • Snufje gemalen peper
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad

 

Bereiding

Breng een hele hoevekip aan de kook met het water en de aromaten. Verwijder het schuim met een schuimspaan, herhaal dit net zo lang tot al het schuim verdwenen is. Leg de gekookte kip op een schaal. Eenmaal afgekoeld kun je de kip in hapklare stukjes scheuren. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in diagonale plakjes van 0,5 centimeter dik. Pekel met een snufje zout, verwijder na 10 minuten het vrijgekomen vocht. Meng de kip, de komkommer en de ingrediënten voor de saus door elkaar.

Eet smakelijk!

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Proef Korea