In het kookboek Scandinavisch comfort food van Trine Hahnemann staat op bladzijde 149 het recept Aardpeersalade met lente-ui en belugalinzen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Aardperen zijn typische wintergroenten – zoet en nootachtig en zeer geschikt voor een salade bij een maaltijdsoep. Denen eten iedere winter tonnen aardperen. Ik vind ze voor alle wintergerechten geschikt, zo ook voor deze salade. En, welke dag van de week het ook is of wat je kookt, vergeet niet de tafel te dekken en een kaars aan te steken! Want elke maaltijd is bijzonder.

 

Klik hier voor de recensie van Scandinavisch comfort food.

 

Ingrediënten:

 • 500 g aardperen
 • 3 el extra vergine olijfolie
 • 100 g zwarte belugalinzen
 • 1 lente-ui (bosui)
 • 250 g kleine pruimtomaten
 • 2 el peterselieblaadjes
 • 2 el witte wijnazijn
 • Zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 180 ºC/gasovenstand 4.
 • Boen de aardperen schoon in koud water en snijd, ongeschild, in repen. Leg de repen op een met bakpapier bedekte bakplaat, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster 20 minuten in de oven. Haal eruit en zet apart om af te koelen.
 • Kook de linzen met een mespuntje zout tot ze net zacht zijn, terwijl de aardperen in de oven liggen. Giet af en laat afkoelen.
 • Snijd de lente-ui schuin in hele dunne ringetjes. Snijd de tomaten in vieren en hak de peterselie grof. Als alles klaar is, kan het allemaal bij elkaar in een grote slakom. Meng de salade met je handen voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en nog wat extra azijn als je dat nodig vindt. Serveer direct.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.