Cassoulet van schaal- en schelpdieren (Puur India)

In het boek Puur India van John Hellon staat op pagina 95 het recept Cassoulet van schaal- en schelpdieren. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Deze rijke stoofschotel, met verwijzingen naar de Franse bouillabaise, is een grote hit in Pondicherry en wordt meetal met gestoomde rijst gegeten. Je kunt zelf naar hartenlust schelp- en schaaldieren toevoegen.

 

ImageKlik hier voor de recensie van Puur India.

Ingrediënten:

  • 500 gram schaal- en schelpdieren: garnalen, moddelen, jakobsvruchten, krabbenpoten, inktvis. Eventueel ook zalm.
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 takje verse curryblaadjes
  • 0,5 zoete ui, gehakt
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 2 theelepels citroensap
  • zout
  • verse koriander
  • gestoomde rijst

Voor de pasta:

  • 4 gedroogde rode chili\'s
  • 2,5 centimeter gember, in de lengte, geschild en gehakt
  • 3 tot 4 teentjes knoflook, geschild en gehakt
  • 2 theelepels korianderzaadjes
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 6 zwartepeperkorrels
  • 1 eetlepel moutazijn

Bereiding:

  • Voor de pasta: Meng alle ingrediënten in een vijzel of blender tot ze een homogene pasta vormen.
  • En verder: Ontdoe de schaal- en schelpdieren van hun schalen en schelpen
  • Verwarm de olie in een pan en voeg de curryblaadjes toe, en daarna de ui.
  • Roerbak tot de ui glazig is, voeg dan de pasta toe en sauteer gedurende 2 minuten
  • Voeg stap voor stap de schaal- en schelpdieren toe en laat gedurende 2 minuten sudderen
  • Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook, voeg dan pas de zalm toe, zet op een lager vuurtje en laat sudderen tot de vis is gegaard, gedurende 5 to 7 minuten.
  • Kruid met citroensap en zout.
  • Serveer met verse koriander en warme, gestoomde rijst.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.