In het kookboek Dosia plukt bessen van Dosia Brewer staat op bladzijde 99 het recept Dosia plukt bessen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 10-12 personen. Het bereiden vergt 20 minuten en de bereiding in de oven ± 6 uur + afkoelen.

 

Zo’n hoge, luchtige pavlova is de ster van elke feesttafel. Bak hem rustig op lage temperatuur voor een mooi hagelwit resultaat. Je kunt de meringue al 1-2 dagen van tevoren bakken. Bewaar hem dan wel heel goed luchtdicht afgesloten. Zeker op vochtige dagen wordt je schuim anders snel zacht. Vul je pavlova pas vlak voor je hem op tafel zet voor maximum crunch.

 

Klik hier voor de recensie van Dosia plukt bessen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

 • 5 eiwitten op kamertemperatuur
 • 1 ½ theelepel citroensap
 • 200 gram fijne kristalsuiker
 • 50 gram poedersuiker
 • 2 theelepels maïzena gezeefd
 • Topping: 
 • 300 ml slagroom
 • 1 zakje slagroomversteviger eventueel
 • ± 750 gram gemengde bessen
 • Bessensaus

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een elektrische mixer met vetvrije kloppers tot zachte pieken. Klop er het citroensap door en klop dan de suiker er lepel voor lepel door tot alle suiker goed is opgenomen en je geen korreltjes meer voelt. De meringue moet stevig en glanzend zijn en stevige pieken vormen. Klop nu niet langer door, dan breken de eiwitcellen en zakt je schuim in elkaar. Meng de poedersuiker met de maïzena en klop erdoor.
 2. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel van 22 cm Ø op. Schep de meringue hierop en strijk met een spatel uit. Maak een kuil in het midden voor de vulling.
 3. Zet de meringue in het midden van de oven en schakel de oventemperatuur terug naar 70 °C. Droog de meringue ± 4-6 uur in de oven. Hoe langer hoe knapperiger. Schakel de oven uit en laat de meringue volledig afkoelen in de oven. Klop voor het serveren de slagroom (eventueel met de slagroomversteviger) stijf. Ik gebruik hier geen suiker omdat het schuim al zoet is, maar voeg anders suiker naar smaak toe. Schep de slagroom in het midden van de pavlova, verdeel de bessen erover en bedruppel met bessensaus.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Dosia plukt bessen