In het Het raw food kookboek van Amanda Brocket staat op pagina 96 het recept San choy bow. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Deze supergezonde versie van de traditionele san choy bow, mijn favoriete meeneemgerecht, zal zeker bij het hele gezin in de smaak vallen. Maak voor de slabakjes de slablaadjes voorzichtig los van de krop; je kunt desgewenst de randen bijsnijden voor een mooie ronde vorm.

 

Klik hier voor de recensie van Het raw food kookboek.

 

Ingrediënten:

  • 12 ijsbergslabakjes
  • Ringen lente-ui en sesamzaad, voor erbij
  • Marinade
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels tamari
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 kleine rode Spaanse peper, zonder zaad en fijngehakt
  • 1 eetlepel rauwe-kokosnectar
  • Snufje Himalayazout
  • Vulling
  • 100 g kastanjechampignons, in kleine stukjes
  • 2 theelepels geraspte gember
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes
  • 10 cm rettich (daikon), geschild en in kleine blokjes
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 100 gram walnoten, 4 uur in gefilterd water geweekt, dan afgegoten, afgespoeld en grof gehakt
  • 2 maiskolven, korrels losgehaald
  • 100 g sperziebonen, in stukjes
  • ½ bosje koriander, grof gehakt
  • ½ bosje munt, grof gehakt

 

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom. Schenk de marinade erover en roer alles door elkaar. Zet het mengsel 10 minuten apart. Schep de vulling in de slabakjes en garneer deze met lente-ui en sesamzaad. Rol ze op en serveer.

 

Eet smakelijk!

 

Dit kookboek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.