In het kookboek Cornersmith vanAlex Helliott-Howery en James Grant staat op pagina 90 het recept Gazpacho met kersen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen als hapje vooraf, of 10 tot 12 kleine borrelglaasjes bij een cocktailparty. De voorbereidingstijd is 20 minuten, plus ten minste 2 uur koelen.

 

Deze koude soep verenigt twee zomerse ingrediënten die je meestal niet samen ziet. Het resultaat is verbluffend. Kies wel de beste kwaliteit olijfolie, de smakelijke tomaten en de roodste kersen die je maar kunt vinden.

 

Klik hier voor de recensie van Cornersmith.

 

Ingrediënten:

  • 500 g rijpe tomaten, grof gehakt
  • 200 g kersen, ontpit
  • 80 ml olijfolie, plus extra om erbij te serveren
  • 1-2 el balsamico di mele (appelbalsamico) of gewone balsamicoazijn
  • 1 el kervel- of basilicumblaadjes”

 

Bereiding:

 

  • Doe de tomaten en kersen in een keukenmachine of blender en pureer ze tot een soepachtige textuur. Voeg terwijl de motor draait de olijfolie in een langzame, gestage stroom toe. Blijf pureren tot de soep glad en geëmulgeerd is. Breng op smaak met zout en peper en voeg azijn naar smaak toe.
  • Schenk de soep door een zeef in een kan of kom. Zet hem tenminste 2 uur in de koelkast; een hele nacht mag ook.
  • Klop de soep voor het serveren nog even goed door. Schenk hem in gekoelde kommen of glazen. Besprenkel de soep voor het serveren met olijfolie en garneer met de kervel- of gescheurde basilicumblaadjes.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.