In het kookboek Hanoi Saigon van de broers Mido, Jean Philippe en Hando Youssouf staat op pagina 270 het recept Mortadella. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereidingstijd bedraagt 30 minuten, de rusttijd 1 nacht, de werktijd 15 minuten en de baktijd 10 minuten.

 

Klik hier voor de recensie van Hanoi Saigon.

Ingrediënten:

 • Oosterse ingrediënten:
 • 50 g gedroogde wolkenoren
 • 3 eetlepels nuoc mam
 • Verse ingrediënten:
 • 500 g varkensoortjes
 • 500 g varkenssnuit
 • 3 teentjes knoflook
 • Overige ingrediënten:
 • 1 theelepel peper

Bereiding:

 • DE VULLING: Maak de varkensoortjes en de varkenssnuit schoon. Snijd ze in stukjes en kook ze in een pan warm water. Week de wolkenoren 15 minuten in lauwwarm water. Spoel ze af, hak ze fijn en roer ze door de stukjes varken. Hak de knoflook fijn. Bak het paddenstoelen-varkensmengsel 10 minuten in een pan met de olie, de nuoc mam en de peper.
 • LATEN RUSTEN: Knip de bovenkant van een plastic fles en vul de fles met het mengsel. Verpak de fles in plastic folie. Leg de fles een nacht in de koelkast.
 • SERVEREN: Haal de vulling uit de fles en snijd de worst in ongeveer 1 cm dikke plakken. Serveer ze koud. Gebruik de mortadella als broodbeleg, in soep, in een Vietnamese loempia of eet deze worst uit het vuistje.

Eet smakelijk!

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.