In het kookboek Puur natuur van Alain Ducasse staat op pagina 90 het recept Macaroni met ham, kaas en zwarte truffel. De hoeveelheden in dit gerecht zijn voor 4-6 personen.

 

Deze macaroni met ham en kaas uit onze jeugd is geraffineerder gemaakt zonder te zwaar op het budget te wegen (reken ongeveer 12 € voor een blikje truffelafsnijdsels). De serveerschaal moet goed worden verwarmd. De alcohol uit de cognac en de port verdampt tijdens de bereiding: de macaroni is dus ook nog geschikt voor kinderen. Een goede gelegenheid om hun smaak te ontwikkelen en ze een volmaakt evenwichtig gerecht te laten proeven: koolhydraten, plantaardige en dierlijke eiwitten en calcium.

 

Klik hier voor de recensie van Puur natuur.

Ingrediënten:

  • Snijd 100 g boerenham in reepjes en 50 g gruyere of emmentaler in kleine blokjes
  • Maak 2 stengeluien schoon, was ze en snijd ze fijn.
  • Kook 250 g elleboogjesmacaroni in ruim kokend water met zout (volgens de op de verpakking aangegeven tijd).
  • Laat intussen de inhoud van een blikje afsnijdsels van zwarte truffel uitlekken en vang de truffeljus op.
  • Snijd 50 g boter in blokjes en laat ze in een steelpan smelten. Voeg de stuffelafsnijdsels toe en verhit ze 1 minuut.
  • Doe er 1 theelepel cognac en 1 theelepel rode port bij, roer en laat de vloeistof inkoken. Roer de nu opgevangen truffeljus en de gesneden stengelui door de tuffelboter.
  • Giet de macaroni af en stort ze in een warme serveerschaal.
  • Voeg de truffelboter en de helft van de reepjes ham en de kaas toe en roer alles stevig door elkaar.
  • Bestrooi de macaroni met de overgebleven ham en kaas en dien meteen op.

Eet smakelijk!

Dit kookboek is te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie: