In het kookboek Easy curry van Madhur Jaffrey staat op pagina 119 het recept Lamscurry met hele specerijen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4-6 personen.
Dit is een heel populair gerecht in Delhi, waar het met blokjes ontbeend geitenvlees wordt gemaakt. Ik maak het meestal met lamsvlees. Ik geef hier graag Indiaas brood bij, maar kant-en-klaar pitabrood of tortillas zijn ook goed. Als u het gerecht als avondmaaltijd serveert, serveert u er een groente- en een peulvruchtengerecht bij.
Klik hier voor de recensie van Easy curry.
Ingrediënten:
- 6 eetl. olijfolie of koolzaadolie
- 8 kardemompeulen
- 2 kaneelstokjes van 5 cm
- 8 kruidnagels
- 1 theel. komijnzaad
- 1 theel. venkelzaad
- 120 g gepelde en fijngehakte ui
- 900 g ontbeende lamsschouder, in stukken van 4 cm
- 3 dl naturel yoghurt, losgeklopt met een vork
- 2 eetl. gemalen korianderzaad
- 2 theel. geschilde en fijngeraspte verse gemberwortel, of 1 theel. gemberpoeder
- ½-¾ theel. cayennepeper
- 1½ theel. zout , of naar smaak
Bereiding:
- Verhit de oven tot 180 ºC/gasstand 3.
- Zet een gietijzeren of ovenvaste braadpan met de olie op halfhoog tot hoog vuur. Doe er als de olie heet is kardemom, kaneel, kruidnagels, komijn- en venkelzaad in. Roer een keer goed en voeg de uien toe, Bak ze tot ze gaan kleuren. Doe het vlees met de overige ingrediënten in de pan, roer alles door elkaar en breng het aan de kook.
- Dek de pan eerst af met aluminiumfolie., druk het goed om de rand en zet ook het deksel op de pan. Zet de pan in de oven en laat het vlees in 1¼ uur gaar worden; schep het af en toe om.
- Haal het deksel en de folie van de pan en laat het vlees nog 15-20 minuten in de oven staan tot het droger en bruiner is. Roer nu ook af en toe.
Eet smakelijk!
Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: