In het boek Hanoi street food van Tom Vandenberghe staat op pagina 99 het recept Hanoi bundeltje van scampi's en varkensvlees.
Klik hier voor de recensie van Hanoi street food.
Ingrediënten:
- 8 lente-uien, groen gedeelte
- 8 el rijstwijn
- 3 el suiker
- geroosterde pindanoten, fijngestampt
- 8 krokante slablaadjes
- 100 g ronde fijne witte rijstvermicelli, 4 à 5 minuten gekookt en gespoeld onder koud water
- een handvol pepermuntblaadjes
- omelet, in repen van 1 cm bij 5 cm
- Vietnamese worst, gio lua, in repen van 1 cm bij 5 cm
- Varkensspek, gekookt, in repen van 1 cm bij 5 cm
- 1 grote chili, julienne
- 10 scampi's, gekookt, darmkanaal verwijderd
Bereiding:
- Blancheer het groen van de lente-ui kort in heet water
- Laat de rijstwijn met de suiker inkoken en voeg er de pindanoten aan toe.
- Leg een lente-ui op een werkblad met daarop een blaadje sla. Bouw een torentje met een weinig noedels, pepermunt, een beetje ei, worst, spek, chili en bovenaan scampi.
- Besprenkel het torentje net het rijstwijnmengsel.
- Vouw nu de lente-ui naar boven. Om het pakketje te sluiten, kun je de lente-ui dichtknopen langs de bovenkant van het pakketje.
Eet smakelijk!