Hanoi bundeltje van scampi’s en varkensvlees (Hanoi street food)

In het boek Hanoi street food van Tom Vandenberghe staat op pagina 99 het recept Hanoi bundeltje van scampi's en varkensvlees.

 

Klik hier voor de recensie van Hanoi street food.

 

Ingrediënten:

  • 8 lente-uien, groen gedeelte
  • 8 el rijstwijn
  • 3 el suiker
  • geroosterde pindanoten, fijngestampt
  • 8 krokante slablaadjes
  • 100 g ronde fijne witte rijstvermicelli, 4 à 5 minuten gekookt en gespoeld onder koud water
  • een handvol pepermuntblaadjes
  • omelet, in repen van 1 cm bij 5 cm
  • Vietnamese worst, gio lua, in repen van 1 cm bij 5 cm
  • Varkensspek, gekookt, in repen van 1 cm bij 5 cm
  • 1 grote chili, julienne
  • 10 scampi's, gekookt, darmkanaal verwijderd

Bereiding:

  • Blancheer het groen van de lente-ui kort in heet water
  • Laat de rijstwijn met de suiker inkoken en voeg er de pindanoten aan toe.
  • Leg een lente-ui op een werkblad met daarop een blaadje sla. Bouw een torentje met een weinig noedels, pepermunt, een beetje ei, worst, spek, chili en bovenaan scampi.
  • Besprenkel het torentje net het rijstwijnmengsel.
  • Vouw nu de lente-ui naar boven. Om het pakketje te sluiten, kun je de lente-ui dichtknopen langs de bovenkant van het pakketje.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: