Noordoostelijke gestoomde kipcurry in bananenblad (70 Thaise curries)

In het kookboek 70 Thaise curries van Vatcharin Bhumichitr staat op pagina 79 het recept Hae Nung Kai, ofwel in goed Nederlands Noordoostelijke gestoomde kipcurry in bananenblad. De hoeveelheden in dit receptn zijn voor zes pakketjes.

In Azië wordt elk deel van de bananenboom gebruikt. Het blad dient om gerechten in te verpakken als ze worden gestoomd en geeft ze daarbij ook een aparte smaak. U kunt de bladeren als u ze niet kunt krijgen eventueel door aluminiumfolie vervangen of kleine kommetjes gebruiken.

ImageKlik hier voor de recensie van 70 Thaise curries.

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilets, in kleine stukjes
  • 1 eetlepel Jungle currypasta
  • 5 ronde Thaise aubergines, in vieren
  • 5 stuks kousenband, in stukjes van 4 cm
  • 225 gram gedroogde vermicellinoedels, 30 minuten in koud water geweekt, afgegoten en uitgelekt
  • 3 eetlepels water
  • 4 citroenblaadjes, in ragfijne reepjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 theelepel suiker
  • 5 takjes koriander, fijngehakt
  • 6 stukken bananenblad of aluminiumfolie van 20 x 20 cm
  • cocktailprikkers

Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten in een kom en vermeng ze goed. Schep op elk stuk bananenblad 2 eetlepels kipmengsel. Vouw het blad om de vulling heen in een piramidevorm dicht en zet de pakketjes met een cocktailprikker vast.
  • Maak zo zes pakketjes. Leg ze in een stoompan en stoom de inhoud in circa 8 minuten gaar. Geef ze warm.

Eet smakelijk!