In het kookboek De Libanese keuken van Pomme Larmoyer staat op pagina 80 het recept Snijbonen met vlees. De rosbief uit dit recept kan desgewenst worden vervangen door ossenhaas. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 – 6 personen, de voorbereiding duurt 20 minuten en het bereiden duurt 15 minuten.

Ingrediënten:
- 500 gram snijbonen
- 300 gram rosbief, in blokjes gesneden
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 kaneelstokjes
- 1 vleesbouillontablet
- zout en zwarte peper
Bereiding:
- Snijd de afgehaalde en gewassen snijbonen in grote stukken.
- Bak het vlees, bestrooid met wat zout en peper en de kaneel, 10 minuten in een braadpan in de olie. Draai het vuur laag, voeg de snijbonen toe en laat onder af en toe omscheppen 5 minuten meebakken (gebruik een houten lepel zodat de bonen heel blijven), of schud ze in de gesloten pan regelmatig om.
- Overgiet met water, voeg de kaneelstokjes en het bouillontablet toe en laat op laag vuur stoven tot de bonen goed gaar zijn.
- Serveer warm.
Eet smakelijk!