Pastinaaksalade (Wittebrood in Rode Wijn)

In het kook- en geschiedenisboek Wittebrood in Rode Wijn van Diana Dubois staat op bladzijde 97 het recept Pastinaaksalade. De hoeveelheden in dit recept zijn voor vier personen. In het kookboek staat alleen de bereiding vermeld. Voor het gemak van onze lezers zet ik in die artikel de zelfgemaakte ingrediëntenlijst erbij.

ImageKlik hier voor de recensie van Wittebrood in Rode Wijn.

h3>Ingrediënten (deze lijst staat niet in het boek):

  • 1 pastinaak

  • zout

  • tarwemeel, gezeefd

  • olie

  • 150 gram veldsla

  • witte wijnazijn

  • gemalen zwarte peper

  • 0,5 theelepel korianderzaadjes

Bereiding:

Was en borstel 1 pastinaak, schrappen (net als een wortel), nog een keertje wassen en snijd hem in dunne plakjes. Blancheer deze plakjes 3-4 minuten in gezouten water. Laat ze afkoelen en dep ze droog. Bestrooi de plakjes pastinaak met zout en haal ze door gezeefd tarwemeel. Verhit olie in een koekenpan en bak de plakjes aan weerszijden goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en afkoelen. Was 150 gram veldsla en maak deze aan met witte wijnazijn, zout en gemalen zwarte peper naar smaak en een kwart theelepel geplette, licht geroosterde korianderzaadjes. Leg de sla in een grote, platte schotel en leg daarop de pastinaakplakjes, of verdeel de sla meteen over 4 borden. Strooi de rest van de korianderzaadjes over de pastinaakplakjes.

Eet smakelijk!