In het boek China modern van Ching-He Huang staat op bladzijde 111 het recept Thaise zalmkoekjes met dip van Chinese zwarte rijstazijn. De ingrediënten in dit recept zijn gebaseerd op vier personen.

ImageKlik hier voor de recensie van China modern.

Dit is een van mijn favoriete gerechten. De groene currypasta geeft de viskoekjes ongelofelijk veel smaak en doet je naar meer verlangen. Je kunt de currypasta zelf maken, maar in winkels voor oosterse producten is meestal kant-en-klare pasta zonder hulpstoffen of conserveermiddelen te koop. Hierbij geef ik twee van mijn favoriete dipsauzen, zoete chilisaus en dipsaus van Chinese zwarte rijstazijn. De pittige smaak van de azijn past heel goed bij de gekruide viskoekjes.

Voorbereidingstijd: 15 minuten. Bereidingstijd: 8 minuten.

Ingrediënten voor de viskoekjes:

  • 500 gram zalmfilets, grofgehakt

  • 1 theelepel Thaise groene currypasta

  • 1 ei, losgeklopt

  • 2 eetlepels nam pla (vissaus)

  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker

  • 2 eetlepels maïzena

  • sap van 1 limoen

  • 3 eetlepels fijngesneden koriander

  • snuf zout en versgemalen zwarte peper

  • 4 tot 6 eetlepels arachideolie

 

Ingrediënten voor de dipsaus:

  • 6 eetlepels lichte sojasaus

  • 2 eetlepels Chinese zwarte rijstazijn

  • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel

  • 1 rode chilipeper, van zaad ontdaan, fijngehakt

  • 2 eetlepels fijngesneden koriander

 

Bereiding:

  1. Vermeng de ingrediënten voor de viskoekjes in een schaal

  2. Verhit een wok op hoog vuur en doe de arachideolie erin

  3. Laat porties van 1 theelepel zalmmengsel in de hete olie glijden en bak ze in 2 tot 3 minuten goudbruin. Bak ze zo nodig in porties en laat ze op keukenpapier uitlekken.

  4. Roer de ingrediënten voor de dipsaus in een kommetje door elkaar en geef die bij de viskoekjes.

Eet smakelijk!

Dit boek is in de Engelse taal nog te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.