In het kookboek Inter Scaldes van Jannis Brevet staat op pagina 153 het recept Borsjtsj.

Opslaan Klik hier voor de recensie van Inter Scaldes.

Ingrediënten:

  • 5 kg eendenkarkas
  • 0,5 dl rode port
  • 500 g soepkreeft
  • 50 g bleekselderij
  • 50 g wortel
  • 2 takjes laurier
  • 2 takjes dragon
  • 1 rundermergpijpje
  • 5 rode bieten
  • runderbouillon
  • zout tabasco
  • China rose thee
  • lapsang souchong thee

Bereiding:

  • Hak de eendenkarkassen fijn, zet ze aan in de oven en blus ze af met rode port.
  • Hak de kreeft hijgn en zweet aan met de groenten.
  • Zet kreeft en groenten op met het eendenkarkas, de kruiden, het mergpijpje en de rode biet. Houd 30 minuten tegen de kook aan, zodat de bouillon helder blijft. Zet het een uur weg, passeer de bouillon en breng hem op smaak met zout en tabasco.
  • Voeg de theesoorten toe, laat 8 minuten trekken en zeef.

Eet smakelijk!