In het boek Snacks & lunchgerechten van Isabel Brancq-Lepage staat op bladzijde 62 het recept Geroosterd brood met paprika, ontbijtspek en auberginekaviaar. De hoeveelheden in die recept zijn voor 4 personen. De voorbereidingstijd bedraagt 15 minuten, de bereiding 3 minuten.

 

ImageKlik hier voor de recensie van Snacks & Lunchgerechten.

Ingrediënten:

  • 4 plakken ontbijtspek
  • 1 paprika
  • 8 sneetjes bruinbrood
  • 4 eetlepels tapenade of pesto
  • een paar blaadjes krulsla, gewassen
  • 30 gram geschaafde rodekool (uit het versvak)

Bereiding:

  • Bak de plakjes spek knapperig in een droge koekenpan.
  • Was de paprika en snijd hem in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Rooster de sneetjes brood, bestrijk ze met de tapenade of pesto en verdeel de sla, de rodekool, het spek en de paprika over vier van de sneetjes. Dek af met de resterende sneetjes brood.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.