Zeeuwse vispakketjes (Vis lekker en licht)

In het boek Vis lekker en licht staat op bladzijde 94 het recept Zeeuwse vispakketjes. De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op vier personen.

Image

Ingrediënten:

  • 1 prei

  • 1 teentje knoflook

  • 150 gram wortelen

  • 3 eetlepels olie

  • peper en zout

  • 3 eetlepels citroensap

  • 600 gram tongfilet

  • 150 gram gekookte mosselen

  • 150 gram gepelde garnalen

Bereiding:

  • Maak de prei schoon en snijd hem in zeer smalle ringen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Schraap de wortelen en rasp ze.

  • Bak de prei met de wortel en de knoflook 5 minuten in de olie op een laag vuur. Kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe.

  • Schep het groentemengsel op 4 stukken aluminiumfolie van 30 bij 30 cm. Leg op elk een tongfilet, wat mosselen en wat garnalen. Strooi er een beetje zout over en vouw de pakketjes losjes dicht.

  • Leg de vispakketjes op de hete barbecue en laat ze in 15 tot 20 minuten gaar worden.

Eet smakelijk!