In het kookboek Groente menu’s van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz staat op bladzijde 94 het recept Spiesjes van rivierkreeft met koolrabi. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen als hoofdgerecht, als voorgerecht kan dit voor 4 personen zijn.

Dit gerecht komt uit menu: De zonnige BBQ-avond.

Dit is een heerlijk alternatief voor een spiesje of sate met enkel vlees. De rivierkreeftjes die wij gebruiken komen uit Nederlands water en worden iedere week vers gebracht naar ons restaurant. Liever vegetarisch? Dan kun je ook de rivierkreeftjes vervangen door bospeen of gele biet.

Klik hier voor de recensie van Groente menu’s.

Ingrediënten:

  • 36 rivierkreeftjes
  • 1 koolrabi
  • Olijfolie, om mee te bestrijken
  • Zout en peper
  • Extra benodigdheden:
  • 12 houten prikkers

Bereidingswijze:

Week twaalf houten prikkers 30 minuten in koud water. Kook en pel de rivierkreeftjes als je ze alleen rauw en ongepeld kunt krijgen. Snijd de koolrabi in middelgrote blokjes en blancheer ze tot ze beetgaar zijn. Rijg nu om en om drie rivierkreeftjes en drie blokjes koolrabi aan een houten prikker. Maak per persoon drie spiesjes. Bestrijk de spiesjes met wat olijfolie en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.

Rooster de spiesjes op de barbecue tot ze een mooie grillstreep hebben.

Eet smakelijk!

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Groente menu’s