In het kookboek Hete vuren van Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas staat op pagina 134 het recept sateh – rund. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 8 tot 12 spiesen.
Klik hier voor de recensie van Hete vuren.
Ingrediënten:
- 1 kg runderriblappen
- Voor de marinade
- 4 theel. Tamarindepasta of assem
- 2 eetl. Rijstazijn
- 2 eetl. Zonnebloemolie
- 2 eetl. Lichte gefermenteerde soja
- Halve rawit peper, fijngesneden
- Nodig
- 12 bamboe satéstokjes
- Rooster, dun of de randen van een satégrill
Warmte
- Driehoekmethode met gemiddelde grillgloed
Bereiding:
- Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de tamarindepasta goed met de overige ingrediënten voor de marinade en meng het vlees erdoor. Laat ongeveer 8 uur in de koelkast marineren.
- Rijg aan ieder stokje ongeveer 80 gram vlees. Dep het vlees droog voor je gaat grillen. Leg ze op het rooster en grill 5 à 6 minuten boven een gemiddelde grillgloed tot de buitenkant donkerbruin en krokant is. Draai de stokjes elke 30 seconden. De sateh is het lekkerst als de kern nog een beetje rosé is.
Eet smakelijk!
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.