Komkommergranité met dille limoen en kaviaar (stijlvol dineren)

In het kookboek Stijlvol dineren van Malika Hamza en Martine Fallon staat op pagina 6  het recept Komkommergranité met dille, limoen en kaviaar. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 8 glaasjes.
 

Klik hier voor de recensie van Stijlvol dineren.

Ingrediënten:

  • 250 g komkommer
  • het sap van 2 limoenen
  • 3 takjes dille voor  de granitë + enkele takjes dille voor de afwerking
  • kaviaar
  • zout
  • versgemalen zwarte peper.

Bereiding:

  • Sbijd de uiteinden van de komkommer, schil hem en snijd hem in de lengte doormidden. Haal de zaadjer eruit,snijd de komkommer in grote blokjes en doe die in de blender met de takjes dille.
  • Voeg het limoensap toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de bereiding in een ruime kom.
  • Plaats in de diepvriezer en roer elk halfuur met een vork tot je een granitë krijgt.

Presentatie:

  • Haal de granité uit de diepvriezer. Maakt hem nog een keer fijn met een vorl om een granité te bekomen.
  • Verdeel een beetje granité over de glaasjes, doe er een beetje kaviaar bovenop en werk af met een takje dille.
  • Serveer onmiddelijk.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: