In het boek Mosselen van Véronique en Michel DeMeyer staat op pagina 84 het recept Terrine van mosselen met spinazie. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 8 personen.
Klik hier voor de recensie van Mosselen.
Ingrediënten:
- 1 kg mosselen
- 200 gram spinazieblaadjes
- 300 gram witte visfilet
- 3 eieren
- 2 deciliter room
- 2 doosjes saffraan
- peper
- 1 eetlepel olie voor de bakvorm
Bereiding:
- Kook de mosselen volgens de basisbereiding. Giet ze af en vang het kookvocht op.
- Haal de mosselen uit de schelp
- Filter het kookvocht.
- Blancheer de spinazie in kokend water gedurende 30 seconden, giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
- Mix de visfilets met de eieren, het kookvocht van de mosselen en de room tot een glad deeg.
- Breng op smaak met saffraan en peper.
- Roer er de spinazie door en voeg er de mosselen aan toe.
- Strijk de terrine in met olie, schik er de bereiding in en plaats ze in een warmwaterbad.
- Bak de terrine 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius.
- Laat ze minstens een nacht afkoelen voordat je ze ontvormt.
Eet smakelijk!