In het kookboek Zalig & slank van Stéphane Dupré staat op bladzijde 172 het recept Tonijn met zoete groenten. De hoeveelheden in het recept zijn voor 4 personen. De voorbereidingstijd is 15 minuten en 25 minuten bereidingstijd. Dit gerecht heeft 250 kcal. en 5 gram vet per persoon.
Klik hier voor de recensie van Zalig & Slank.
Ingrediënten:
- 4 tonijnsteaks (ongeveer 125 gram per stuk)
- 2 middelgrote zoete aardappels
- 1 kleine aubergine
- schil van 1 limoen
- 8 kumquats
- olie
- zout, peper
Bereiding:
- Schil de zoete aardappels.
- Snijd de aardappels en de aubergine in vrij dikke plakken.
- Kook de aardappels op een lage warmtebron 10 tot 15 minuten.
- Snijd de kumquats overlangs door.
- Bestrijk met een kwastje (of een prop keukenpapier) de plakken aubergine licht met olie.
- Zet de ovengrill aan en gril de kumquats, de plakken aubergine en de plakken aardappel tot ze goudbruin zijn (dit kan ook op de barbecue).
- Gril de tonijn op dezelfde manier.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer deze tonijnsteaks met de groenten meteen, gegarneerd met een limoenschilletje.
Eet smakelijk!