Garnalensoufflé (Uit schelp en schaal)

In het kookboek Uit schelp en schaal van Marianne Paquin staat op bladzijde 82 het recept Garnalensoufflé. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereidingstijd is 10 minuten en de bereidingstijd is 5 minuten.

 

ImageKlik hier voor de recensie van Uit schelp en schaal.

  • 400 gram gekookte garnalen
  • 0,5 bosje kervel
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 30 gram boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Pel de garnalen en bewaar de staarten.
  • Was en droog de kervel en haal de blaadjes eraf.
  • Splits de eieren. Bewaar de eidooiers voor een ander gerecht. Klop het eiwit stijf terwijl u langzaam de olijfolie toevoegt. Voeg daarna de garnalenstaarten, de helft van de kervel en zout en peper toe.
  • Vul 4 kleine ovenschaaltjes met het mengsel en zet ze 5 minuten in de oven. Let op de kleur.
  • Haal ze uit de oven. Serveer het gerecht met de sneetjes geroosterd brood, besmeerd met de boter.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.