Eekhoorntjesbrood met Sint-jakobsvruchten (Carnet de Cuisine – Christian Denis)

In het kookboek Carnet de Cuisine – Christian Denis van Jan Van Hemeledonck staat op pagina 104 het recept Eekhoorntjesbrood met sint-jakobsvruchten, gebakken peertje en room van zachte knoflook. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

ImageKlik hier voor de recensie van Carnet de Cuisine Christian Denis.

Ingrediënten:

  • 100 gram kleine paddenstoelen
  • 50 gram boter
  • olijfolie
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 0,5 koffielepel gehakte sjalot
  • zout en peper van de molen
  • 0,5 koffielepel gehakte peterselie
  • 12 schoongemaakte sint-jakobsvruchten
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 sneetjes geroosterd brood
  • 1 peer conférence
  • bieslook
  • 4 koffielepels knoflookroom
  • 4 koffielepels gekaramelliseerde uiensaus

Bereiding:

  • Reinig en borstel de paddenstoelen. Houd vier mooie opzij en snijd de rest in stukken.
  • Schil de peer en snijd die in vier stukken. Bak ze kort in beurre noisette (hazelnootkleurige, gesmolten verse boter).
  • Bak de paddenstoelen in boter en olijfolie. Voeg de knoflook en de gehakte sjalot toe. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
  • Kruid de sint-jakobsvruchten, haal ze licht door de bloem en bak ze in wat boter in een afzonderlijke pan.
  • Verdeel de paddenstoelen over warme borden, leg er de sint-jakobsvruchten bovenop en dek af met een sneetje brood. Garneer met een lepel knoflookroom, en kwartje peer, enkele takjes bieslook en een mooie paddenstoel. Trek vooraan in het bord een lijntje saus.

Eet smakelijk!