Visschotel uit de oven (Tana Ramsay’s familiekeuken)

In het boek Tana Ramsay's familiekeuken van Tana Ramsay staat op pagina 153 het recept Visschotel uit de oven. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 kinderen, de voorbereidingstijd is 20 minuten en de bereidingstijd is eveneens 20 minuten.

Een ideaal gerecht om allerlei soorten groenten in te verstoppen. Varieer naar eigen inzicht!


ImageKlik hier voor de recensie van Tana Ramsay's familie keuken.

Ingrediënten:

  • 300 gram kabeljauwfilet, zonder vel en graat
  • 300 gram zalmfilet, zonder vel en graat
  • 400 milliliter volle melk, voor het pocheren van de vis
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 6 bosuitjes, in dunns ringetjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 grote kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels slagroom
  • klontje boter
  • (versgemalen) peper en zout
  • 4 eetlepels geraspte kaas, voor het bestrooien

Ingrediënten voor de witte saus:

  • 45 gram boter
  • 3 eetlepels patentbloem
  • 450 milliliter volle melk

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Leg beide soorten vis in een koekenpan, schenk de melk erover en pocheer de vis circa 10 minuten. De melk mag niet koken.
  2. Fruit de ui en bosuitjes in wat olijfolie glazig. Maak het gare visvlees los met een vork en schep de stukken voorzichtig door het uienmengsel.
  3. Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook die gaar. Smelt voor de witte saus de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en verhit het mengsel al roerend een paar minuten. Schenk geleidelijk de melk erbij, terwijl je roert met een garde. Laat de saus enkele minuten op laag vuur doorkoken, tot hij is gebonden.
  4. Meng de witte saus door het vismengsel en verdeel dat over de bodem van een ronde ovenschaal.
  5. Giet de aardappelen af en pureer ze met de slagroom, een klontje boter en peper en zout naar smaak. Verdeel de puree over de vis en groenten en strooi de kaas erover. Zet het gerecht circa 15 minuten in de oven, tot de kaas borrelt.
  6. Zet het gerecht voor het opdienen nog even onder de hete grill voor een mooi bruin korstje.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.