In het kookboek Nieuwe Piet Huysentruyt wokrecepten van Piet Huysentruyt staat op bladzijde 92 het recept Rog met witloof.
Klik hier voor de recensie van Nieuwe Piet Huysentruyt wokrecepten.
Ingrediënten:
-
2 gefileerde roggenvleugels
-
peper en zout
-
3 stronkjes witloof
-
2 eetlepels spekblokjes
-
2 eetlepels xeresazijn
-
0,5 bosje bieslook
-
2 eetlepels gehakte bieslook
-
1 eetlepel PH Honing-mosterdkruiden (mix van bruin mosterdzaad, geel mosterdzaad, mierikswortel, Spaanse peper, zwarte peper, honingpoeder en citroenzeste)
-
4 eetlepels arachideolie
Bereiding:
-
Snijd de roggenvleugels in reepjes. Kruid met peper en zout.
-
Snijd het witloof doormidden, verwijder het harde gedeelte en snijd het daarna in reepjes.
-
Verhit de arachideolie in de wok en wok het witloof tot het lichtbruin ziet aan de randjes.
-
Voeg de spekblokjes toe en blus met xeresazijn.
-
Voeg de rogreepjes toe en wok nog 5 minuten verder tot de vis gaar is.
-
Frituur het halve bosje bieslook.
-
Serveer en overstrooi met de gehakte bieslook.
-
Versier met de gefrituurde bieslook en kruid met honing-mosterdkruiden.
Eet smakelijk!