
In het kookboek Belinda’s Italiaans bakboek van Belinda MacDonald staat op pagina 46 het recept Patate e rosmarino, of in goed Nederlands Aardappelen en rozemarijn.
Klik hier voor de recensie van Belinda’s Italiaans bakboek.
Ingrediënten
- 200 g aardappelen
- Snuifje zout
- 100 g mozzarella
- 50 g gemalen Parmezaanse kaas
- Enkele takjes rozemarijn
- Extra vergine olijfolie
- Zwarte peper om op smaak te brengen
- 1 bol pizzadeeg
Bereiding
- Oven 240 °C 8-10 minuten
- Prik met een vork enkele gaatjes in de aardappelen.
- Kook de aardappelen gedurende 10 minuten in een kookpan met voldoende water tot ze net niet volledig zacht zijn.
- Haal de aardappelen uit de kookpan en spoel ze af met koud water.
- Laat de aardappelen afkoelen. Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
- Kruid ze af met wat peper en zout. Rek je deegbal uit tot een pizzabodem.
- Verdeel er de mozzarella en Parmezaanse kaas over, maar laat een rand van 2 centimeter vrij.
- Bedek je pizzabodem met plakjes aardappelen.
- Strooi er enkele takjes rozemarijn over. Besprenkel met olijfolie.
- Bak de pizza in een voorverwarmde oven.
- Haal de pizza zodra hij klaar is uit de oven en breng hem op smaak met versgemalen peper.
- Besprenkel nogmaals met olijfolie en indien gewenst met wat fleur de sel.
Eet smakelijk!