In het kookboek Belinda’s Italiaans bakboek van Belinda MacDonald staat op pagina 46 het recept Patate e rosmarino, of in goed Nederlands Aardappelen en rozemarijn.

Klik hier voor de recensie van Belinda’s Italiaans bakboek.

Ingrediënten

  • 200 g aardappelen
  • Snuifje zout
  • 100 g mozzarella
  • 50 g gemalen Parmezaanse kaas
  • Enkele takjes rozemarijn
  • Extra vergine olijfolie
  • Zwarte peper om op smaak te brengen
  • 1 bol pizzadeeg

Bereiding

  • Oven 240 °C 8-10 minuten
  • Prik met een vork enkele gaatjes in de aardappelen.
  • Kook de aardappelen gedurende 10 minuten in een kookpan met voldoende water tot ze net niet volledig zacht zijn.
  • Haal de aardappelen uit de kookpan en spoel ze af met koud water.
  • Laat de aardappelen afkoelen. Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
  • Kruid ze af met wat peper en zout. Rek je deegbal uit tot een pizzabodem.
  • Verdeel er de mozzarella en Parmezaanse kaas over, maar laat een rand van 2 centimeter vrij.
  • Bedek je pizzabodem met plakjes aardappelen.
  • Strooi er enkele takjes rozemarijn over. Besprenkel met olijfolie.
  • Bak de pizza in een voorverwarmde oven.
  • Haal de pizza zodra hij klaar is uit de oven en breng hem op smaak met versgemalen peper.
  • Besprenkel nogmaals met olijfolie en indien gewenst met wat fleur de sel.

Eet smakelijk!

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Belinda’s Italiaans bakboek