Het kookboek Bitterzoete honing van Letitia Clark staat op bladzijde 88 het recept Gefrituurde paprika met ansjovis en kappertjes, of in het Sagrijns Peperoni fritti con acciughe e capperi. De hoeveelheden in dit recept zijn voor Voor 4-6 personen

 

Ik loog niet toen ik zei dat Sardiniërs gek zijn op frituren. Door paprika’s te frituren worden ze verschrikkelijk zacht en zoet, maar je kunt een soortgelijk resultaat bereiken als je ze langzaam met veel olijfolie in de oven roostert. Dit is een van de favoriete antipasti van Franca en het is verslavend lekker. Je kunt het een dag van tevoren maken, want ze worden alleen maar lekkerder. Ze moeten zelfs een paar uur rusten om de smaken te laten ontwikkelen en op elkaar te laten inwerken. De ansjovis, azijn en kappertjes vormen een lekker pikante dressing die een mooie tegenhanger voor de zoete smaak van de paprika’s is. Serveer het gerecht op kamertemperatuur, met lekker veel knapperig brood en wat scherven zoutige pecorino.

 

 

Klik hier voor de recensie van Bitterzoete honing.

 

Ingrediënten

  • 500 ml olijfolie, voor het frituren, plus extra voor het besprenkelen
  • 3 grote rode paprika’s, zaadjes verwijderd en vruchtvlees in de lengte in 8 repen
  • 8 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • Zeezout
  • Paar basilicumblaadjes

 

Bereiding

Verhit de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en frituur de paprikarepen tot ze helemaal zacht zijn en een beetje kleur krijgen. Haal ze eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Leg de paprikarepen in een mengkom en roer de ansjovis, kappertjes en azijn erdoor. Proef of je wat zout wilt toevoegen. Waarschijnlijk is dat niet nodig, want de ansjovis is al zout, maar voeg wel wat zout toe als ze flauw zijn. Roer goed en laat het minstens 1 uur rusten, 3-4 uur is zelfs nog beter. Serveer het gerecht op kamertemperatuur, bestrooid met wat vers basilicum en besprenkeld met je allerlekkerste olijfolie.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Bitterzoete honing