In het kookboek Recepten uit Wenen van Antonia Kögl staat op bladzijde 30 het recept Griesmeelballensoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De bereidingstijd is 50 minuten.

 

Klik hier voor de recensie van Recepten uit Wenen.

 

Ingrediënten:

  • Voor de griesmeelballen
  • 120 ml melk
  • 100 g tarwegriesmeel
  • 100 ml room
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 30 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • Snufje zout
  • Voor de soep
  • 1 l groentebouillon
  • 1 wortel
  • 3 el bieslook, fijngesneden
  • Nootmuskaat

 

Bereiding:

  • Verwarm voor de griesmeelballen de melk in een pan tot net onder het kookpunt. Zet het vuur laag, strooi er het tarwegriesmeel bij en laat 2 tot 3 minuten trekken. Haal de pan van het vuur en roer de room en de losgeklopte eieren erdoor. Dek de pan af met een schone theedoek en laat het tarwegriesmeelmengsel 10 minuten rusten. Roer er ten slotte de boter door en breng op smaak met de nootmuskaat en het zout.
  • Verwarm voor de soep de groentebouillon in een grote pan. Maak de wortel schoon, snijd in plakjes en voeg toe aan de groentebouillon. Vorm met behulp van twee lepels grote, ovale ballen van het tarwegriesmeelmengsel. Leg ze in de hete groentebouillon. Breng aan de kook, zet het vuur dan uit en laat 15 minuten trekken, tot de griesmeelballen drijven. Serveer bestrooid met het bieslook en een beetje nootmuskaat.

 

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.