In het Kookboek New York Kerstmis bakboek van Lisa Nieschlag en Lars Wentrup staat op bladzijde 22 het recept Snowflakes met zure room. De hoeveelheden in dit recept zijn voor circa 30 koekjes.

 

Tijdens het maken van het `New York Kerstmis Bakboek`  wachtte Julia met smart op sneeuw om de Big Apple in al haar winterse glorie te kunnen fotograferen.  O, had zij maar wat van deze heerlijke koekjes gehad om het wachten te veraangenamen. Wij spreken uit ervaring als we zeggen dat deze Snowflakes met suikerglazuur en decoratieve suikerparels ook bij kleine zoetekauwen erg geliefd zijn.

 

Klik hier voor de recensie van New York Kerstmis bakboek.

 

Ingrediënten

 • Voor het deeg:
 • 120 g boter op kamertemperatuur
 • 160 g ruwe rietsuiker
 • 1 eierdooier
 • ½ tl vanille-extract
 • 240 g zure room op kamertemperatuur
 • 300 g bloem
 • ½ tl (wijnsteen) bakpoeder
 • ¼ tl baking soda
 • Een snufje zout
 • Een mespunt versgeraspte nootmuskaat
 • Voor het glazuur:
 • 120 g poedersuiker
 • 1 el gesmolten boter
 • ¼ tl vanille-extract
 • Ca. 1 el melk
 • en:
 • Bloem voor het werkblad
 • Kleine zilveren suikerparels om te versieren

 

Bereiding:

 • Doe de boter en suiker in een kom en roer in 3 minuten tot een romig geheel. Meng de eierdooier en het vanille-extract erdoor, voeg vervolgens de zure room toe en meng alles door elkaar. Meng de bloem met het bakpoeder, baking soda, zout en de nootmuskaat, en roer kort door elkaar. Dek het deeg af en laat het een nacht rusten in de koelkast.
 • Verwarm de oven de volgende dag voor op 175 °C en bedek een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg op het met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 5 mm dik en steek hier sneeuwvlokken uit. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in de oven (laat de sneeuwvlokken niet al te bruin worden). Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
 • Zeef voor het glazuur eerst de poedersuiker boven een kom. Voeg de boter en het vanille-extract toe en roer tot een egaal mengsel. Voeg wat melk toe, totdat je de gewenste textuur hebt bereikt. Bestrijk de koekjes met glazuur en versier ze met kleine suikerparels. Leg de koekjes tussen laagjes bakpapier in een trommel en bewaar ze op een koele plek.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.