In het kookboek De smaak van bloemen vanJulia Voskuijl staat op pagina 161 het recept Flower Power, dat is Panna cotta van bloemkool met groenekruidenolie en eetbare bloemen. Het is een recept van Tom Oudshoorn, chef-kok ’t Soerel.

 

Klik hier voor de recensie van De smaak van bloemen.

Ingrediënten

 • 2 bloemkolen (Hollands, biologisch)
 • 2 l room
 • Nootmuskaat
 • Peper en zout
 • 16 blaadjes gelatine
 • Groenekruidenolie
 • 1 bosje peterselie
 • 1 bosje kervel
 • 1 bosje bieslook
 • 1 bosje dragon
 • 1 l olie
 • 20 g mosterd
 • 1 el azijn
 • Peper en zout
 • Eetbare bloemen van het seizoen

 

 

Bereiding

 • Snij de bloemkool in gelijke delen en gaar in de room. Snij de massa fijn met een blender en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de gelatine toe en stort in een bak. Laat 2 uur opstijven.
 • Steek de panna cotta uit met ringen en dresseer met groenekruidenolie.
 • Groenekruidenolie
 • Doe alle ingrediënten in een kruidenmolen en draai fijn. Laat het mengsel in een zeef uitlekken en laat het daarna uitlopen door een doek. Serveer met een krans van eetbare bloemen en bloemblaadjes.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.