In het kookboek De parttime vegetariër van Nicola Graimes staat op bladzijde 68 het recept Kikkererwtenkoekjes met mangoraita. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereiding is 15 minuten en de bereiding 8 minuten.

 

Deze knapperige gefrituurde kikkererwtenkoekjes, worden op smaak gebracht met Indiase specerijen en geserveerd met een fruitige mangoyoghurtdip. Voor een lichte maaltijd geeft u er warm naanbrood bij en een salade van plakjes komkommer, venkel en rode ui.

 

Klik hier voor de recensie van De parttime vegetariër.

 

Ingrediënten:

 • 400 g kikkererwten uit blik, afgegoten
 • 1 grote wortel, geraspt
 • 1 rode chilipeper, zonder zaad en fijngehakt
 • 1 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
 • 1 volle tl korianderzaad, gekneusd
 • 1 volle tl komijnzaad, gekneusd
 • 1 tl garam masala
 • 1 el kikkererwtenmeel (besan) of tarwebloem
 • 1 groot ei, licht geklopt
 • Zonnebloemolie, voor het bakken
 • Mangoraita
 • 1 kleine mango, geschild en in blokjes
 • 200 g yoghurt
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • Sap van ½ limoen
 • 2 el gehakte koriander, plus extra voor erbij
 • Zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Bereiding:

 • Meng de ingrediënten voor de mangoraita en zet deze apart.
 • Doe de kikkererwten in een kom en stamp ze grof met een aardappelstamper. Roer de wortel, chilipeper, gember, koriander, komijn, garam masala, bloem en het ei erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles goed.
 • Verhit zo veel olie dat de bodem van een grote koekenpan met antiaanbaklaag er volledig mee bedekt is. Schep er steeds 1 volle dessertlepel van het kikkererwtenmengsel in; druk de bovenkant een beetje plat en bak de koekjes in porties in 2-3 minuten per kant goudbruin op matig vuur. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze in een lauwe oven warm tot al het kikkererwtenbeslag op is (u kunt er circa zestien koekjes van bakken). Serveer ze met de mangoraita en bestrooi ze eventueel met wat verse koriander.

 

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.