In het kookboek Budgetkoken van Maarleen Van Gaver staat op pagina 95 het recept Provençaalse kippenbouten uit de oven. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Klik hier voor de recensie van Budgetkoken.
Ingrediënten:
- 1 kilogram kippenbouten
- 16 kleine aardappelen
- 2 grote uien
- 2 rode paprika\'s
- 2 groene paprika\'s
- 1 aubergine (eventueel)
- 2 koffielepels Provençaalse kruiden
- 1 takje tijn
- 1 takje rozemarijn
- 1,5 deciliter olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
- Verwarn de oven voor op 220 ° Celsius.
- Was de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil. Snijd ze in dikke plakken.
- Pel de uien en hak ze grof. Verwijder de zaadlijsten van de paprika\'s en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de aubergine in schijven.
- Kruid de kippenbouten met peper, zout en Provençaalse kruiden.
- Schik de groenten en kippenbouten in een ovenschotel. Voeg de tijm en rozemarijn toe en overgiet met de olijfolie.
- Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven.
- Voeg nu de aardappelen toe en draai de kippenbouten om.
- Zet de ovenschotel nog 10 tot 15 minuten in de oven.
Eet smakelijk!