Provençaalse kippenbouten uit de oven (Budgetkoken)

In het kookboek Budgetkoken van Maarleen Van Gaver staat op pagina 95 het recept Provençaalse kippenbouten uit de oven. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.


Klik hier voor de recensie van Budgetkoken.

Ingrediënten:

  • 1 kilogram kippenbouten
  • 16 kleine aardappelen
  • 2 grote uien
  • 2 rode paprika\'s
  • 2 groene paprika\'s
  • 1 aubergine (eventueel)
  • 2 koffielepels Provençaalse kruiden
  • 1 takje tijn
  • 1 takje rozemarijn
  • 1,5 deciliter olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verwarn de oven voor op 220 ° Celsius.
  • Was de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil. Snijd ze in dikke plakken.
  • Pel de uien en hak ze grof. Verwijder de zaadlijsten van de paprika\'s en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de aubergine in schijven.
  • Kruid de kippenbouten met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  • Schik de groenten en kippenbouten in een ovenschotel. Voeg de tijm en rozemarijn toe en overgiet met de olijfolie.
  • Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven.
  • Voeg nu de aardappelen toe en draai de kippenbouten om.
  • Zet de ovenschotel nog 10 tot 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!