In het kookboek Alles over écht lekker budget koken van Merlien Welzijn staat op bladzijde 66 het recept: Zoete kippenvleugeltjes met mais. Er staat helaas nergens voor hoeveel personen de hoeveelheden in de recepten zijn.

 

 

Klik hier voor de recensie van Alles over écht lekker budget koken.

 

Smaakmakers

 • 2½ eetlepel zoete ketjap
 • 1 eetlepel zoute ketjap
 • 2 teentjes knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder
 • 2 eetlepels bloemenhoning
 • Sap van ½ limoen

 

Ingrediënten

 • 1 tomaat, in hele kleine stukjes
 • Olie
 • 4 kippenvleugels
 • 1 blikje baby-maïskolfjes (425 gram)
 • 420 gram witte rijst
 • 420 ml water

 

Extra

 • Azijn (voor het wassen van de kip)

 

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 190°C.
 • Neem een ovenschaal en doe daarin 5 eetlepels olie, zoete ketjap, zoute ketjap, knoflook, honing, limoensap en de tomaat. Roer goed door de marinade zodat het een egale substantie wordt. Was de kippenvleugels met azijn en laat ze even uitlekken. Leg ze daarna in de marinade. Draai alle stukjes om zodat ook de andere kant goed gemarineerd wordt. Zet de gemarineerde kip een uur in de voorverwarmde oven. Draai elk kwartier de kippenvleugels voorzichtig om. Voeg in het laatste kwartier van de bereidingstijd de baby-maïskolfjes toe. Kook in de tussentijd de rijst in een pan met water of in de rijstkoker volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer even door de rijst. Serveer de rijst met de kippenvleugeltjes.

 

Eet smakelijk!

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Alles over écht lekker budget koken