Thaise dipsaus (Sauzenboek)

n het kookboek Sauzenboek van Paul Gayler staat op pagina 131 het recept Thaise dipsaus. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 3 deciliter.


Ik zou liters van deze heerlijke zoetzure saus kunnen verwerken. Hij wordt van oudsher gegeven bij Thaise hapjes zoals saté, loempia\'s en pittige viskoekjes.

Klik hier voor de recensie van Sauzenboek.
 

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels witte natuurazijn
  • 120 gram suiker
  • 1,25 deciliter water
  • 1 eetlepel nam pla (Thaise vissaus
  • 1 kleine rode chilipeper, in fijne ringetjes
  • 1,5 centimeter verse gemberwortel, geschild en fijngehakt (naar wens)
  • 100 gram komkommer, in fijne blokjes
  • 2 eetlepels fijngehakte geroosterde pinda\'s

Bereiding:

  1. Breng azijn, suiker, water, nam pla, chilipeper en eventueel gember in een pan aan de kook.
  2. Laat de saus in de open pan 5 minuten op laag vuur iets inkoken.
  3. Roer de komkommer en pinda\'s door de saus en doen hem op kamertemperatuur op.
Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.