Noedelsalade met kip en groenten (Koken met stoom)

In het kookboek Koken met stoom staat op pagina 134 het recept Noedelsalade met kip en groenten. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Zo kan het ook in de stoompan: wikkel de kipfilets in magnetron- of huishoudfolie en leg ze in de gaatjespan van de stoompan. Verdeel de boogjes bleekselderij en de peultjes over de bodem van een tweede gaatjespan en zet eerst de gaatjespan met de kip en daarop de gaatjespan met de groenten boven de waterpan. Leg er een deksel op en stoom alles circa 10 minuten. Ga verder te werk zoals hieronder staat beschreven.

 

ImageKlik hier voor de recensie van Koken met stoom.

 

Ingrediënten:

 

  • 2 kipfilets
  • 200 gram peultjes, schoongemaakt
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 250 gram eiernoedels
  • 6 bosuitjes, in schuine stukjes
  • 1 grote komkommer, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd en in repen
  • 0,25 rode paprika, vruchtvlees in dunne repen
  • 1 eetlepel sesamzaad, geroosterd

 

Voor de dressing:

 

  • 2 theelepels sesamolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 – 1,5 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 4 eetlepels limoensap

 

Bereiding:

 

  1. Stoom de kipfilets 10 minuten in de gaatjesschaal met de dichte schaal eronder op 100 graden Celsius.
  2. Leg de peultjes en bleekselderij bij de kip en stoom alles nog 5 minuten op 100 graden Celsius.
  3. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel daarna onder koud stromend water. Laat uitlekken.
  4. Dompel de peultjes en bleekselderij direct in ijskoud water om het gaarproces te stoppen. Snijd de kip in blokjes en de peultjes diagonaal door.
  5. Meng in een kom de noedels met de kip, peultjes, bosui, bleekselderij, komkommer en paprika.
  6. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en roer tot de suiker is opgelost. Schenk de dressing over de salade, schep alles voorzichtig door en garneer met fijn sesamzaad.

Eet smakelijk!