Gestoomde vis met citroengras en rode peper (Basic Thais)

In het kookboek Basic Thais van Jody Vassallo staat op pagina 86 het recept Gestoomde vis met citroengras en rode peper. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereidingstijd vergt 15 minuten en de bereidingstijd 15 tot 20 minuten.

ImageKlik hier voor de recensie van Basic Thais.

Ingrediënten:

  • 1 hele vis van 750 gram (snapper, zeebaars of rivierbaars, schoongemaakt)
  • 1 takje citroengras, fijngesneden
  • 1,5 eetlepel fijngehakte verse gember
  • 1 grote rode peper, zonder zaadlijsten, gehakt
  • 1 grote groene peper, zonder zaadlijsten, gehakt
  • 3 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels limoensap
  • 1,5 eetlepel kristalsuiker
  • 125 milliliter kippenbouillon
  • korianderblaadjes
  • lente-uitjes. gehakt

Bereiding:

  • Maak drie diagonale inkepinten in het vlezigste deel aan weerszijden van de vis,
  • Bedek de vis met citroengras en gember en leg hem in een stoompan of in een stoommandje op een pan kokend water. Laat de vis 15 minuten stomen. Het \'vlees\' moet gemakkelijk met de punt van een mes van de graat te halen zijn.
  • Meng de pepers, vissaus, limoensap, suiker, bouillon in een slakom tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel op de warme vis en garneer deze met koriander en lente-uitjes.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.