Garnalenwontonsoep (Basic China)

In het kookboek Basic China van Jody Vassalo staat op pagina 51 het recept Garnalenwontonsoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereiding vergt 30 minuten en 20 minuten weken. De bereiding duurt 15 minuten.

 

ImageKlik hier voor de recensie van Basic China.

 

Ingrediënten:

 

  • 2 gedroogde shiitakes
  • 150 gram garnalenvlees, fijngehakt
  • 2 waterkastanjes, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 1 liter kipbouillon
  • 1,5 eetlepel rijstwijn
  • 100 gram Chinese kool, grof gesneden
  • 50 gram taugé
  • verse koriander voor de garnering
  • 3 eetlepels gebakken knoflook voor de garnering

 

Bereiding:

 

  • Leg de shiitakes in een kom en schenk er kokend water op. Laat ze 20 minuten weken, laat ze uitlekken en kijp overtollig water erui. Haal de steeltjes eraf en gooi die weg. Snijd de hoedjes fijn.
  • Roer de garnalen, waterkastanjes, lente-uitjes, sojasaus en shiitakes door elkaar. Schep 1 theelepel van het mengsel in het midden van elk wontonvelletje, strijk met een natte vinger langs de rand en vouw het doormidden zodat een driehoekje ontstaat. Druk de randen op elkaar en breng de 2 buitenste hoeken van het driehoekje bij elkaar; knijp de dicht. Doe de wontons in een pan met kokend water en laat ze 5 minuten pruttelen. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Breng de bouillon aan de kook, doe de rijstwijn, kool, taugé erbij en laat dit alles 2 minuten pruttlen. Schep 4 wontons in elke kom en schenk de soep erop. Garneer de sep met koriander en gebakken knoflook.

Eet smakelijk

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.