Salade met kip en mango (Tana Ramsy’s Familie Keuken II)

In het kookboek Tana Ramsay's Familie Keuken II van Tana Ramsay staat op pagina 54 het recept Salade met kip en mango. De hoeveelden in dit recept zijn voor 4-6 personen, als picknicksalade. De voorbereiding duurt 15 minuten en de bereiding duurt 5-20 minuten plus wat tijd om af te koelen.

Een heerlijke lichte, frisse salade, die prachtig van kleur is.

 

Klik hier voor de recensie van Tana Ramsy's Familie Keuken II.

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 mango
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • het sap van 2 limoenen
  • 1 krop little gem, in repen gesneden
  • handvol blaadjes rucola
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt

Bereiding:

  1. Besprenkel de kipfilets met 2 eetlepels olijfolie en gril ze op matig vuur gaar. Laat ze afkoelen.
  2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm en leg de blokjes samen met de pepers en lente-uitjes in een kom. Schenk het limoensap erover en schep alles voorzichtig om; pas op dat je de mangoblokjes niet plet.
  3. Hussel de reepjes little gem en blaadjes rucola in een andere kom voorzichtig samen met de balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie. Zorg dat alle blaadjes met de dressing zijn bedekt. Doe de sla in een grotere, schone kom.
  4. Snijd de kip in stukken en schep de voorzichtig door het mangomengsel. Voeg de koriander toe en meng alles voorzichtig. Schep het mengsel tot slot door de sla.

Eet smakelijk!

Dit boek is in de Engelse taal nog te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.