In het kookboek Tana Ramsay's Familie Keuken II van Tana Ramsay staat op pagina 54 het recept Salade met kip en mango. De hoeveelden in dit recept zijn voor 4-6 personen, als picknicksalade. De voorbereiding duurt 15 minuten en de bereiding duurt 5-20 minuten plus wat tijd om af te koelen.
Een heerlijke lichte, frisse salade, die prachtig van kleur is.
Klik hier voor de recensie van Tana Ramsy's Familie Keuken II.
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 mango
- 2 rode pepers, zonder zaadjes en fijngehakt
- 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- het sap van 2 limoenen
- 1 krop little gem, in repen gesneden
- handvol blaadjes rucola
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel koriander, fijngehakt
Bereiding:
- Besprenkel de kipfilets met 2 eetlepels olijfolie en gril ze op matig vuur gaar. Laat ze afkoelen.
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm en leg de blokjes samen met de pepers en lente-uitjes in een kom. Schenk het limoensap erover en schep alles voorzichtig om; pas op dat je de mangoblokjes niet plet.
- Hussel de reepjes little gem en blaadjes rucola in een andere kom voorzichtig samen met de balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie. Zorg dat alle blaadjes met de dressing zijn bedekt. Doe de sla in een grotere, schone kom.
- Snijd de kip in stukken en schep de voorzichtig door het mangomengsel. Voeg de koriander toe en meng alles voorzichtig. Schep het mengsel tot slot door de sla.
Eet smakelijk!