In het kookboek De aardappel van Christer Elfving en Ann Louwet staat op pagina 74 het recept Tomaat-garnaalsushi. De hoeveelheden zijn voor 12 sushis.
In al zijn eenvoud vind ik de belgische klassieker tomaat-garnaal één van de lekkerste gerechten ter wereld. Eigenlijk valt dit niet te verbeteren. Maar hoe zeggen mensen het ook al weer: Wie niet waagt…
Klik hier voor de recensie van De aardappel.
Ingrediënten:
- 300 gram vastkokende aardappelen, gekookt en geschild
- 1 zachtgekookt ei
- 150 gram grijze garnalen
- 2 eetlepels olijfolie
- 0,5 eetlepel dijonmosterd
- citroensap
- witte peper en zeezout
- 1 norivel, geknipt in 12 lintjes
Voor de garnituur:
- 3 kleine roma-tomaten ontveld, ontpit en in vieren gesneden
- 50 gram grijze garnalen
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten onder de gekookte aardappelen
- Plet het mengsel met een vork. Breng op smaak met citroensap, witte peper en zout.
- Maak 12 langwerpige bollen van het aardappelmengsel.
- Leg op elke b ol een stuk tomaat. Bevochtig de uiteinden van het norivel-lintje.
- Rol het lint om de tomaat en het aardappelmengsel. Garneer met enkele grijze garnaaltjes.
Eet smakelijk!