Tomaat-garnaalsushi (De aardappel)

In het kookboek De aardappel van Christer Elfving en Ann Louwet staat op pagina 74 het recept Tomaat-garnaalsushi. De hoeveelheden zijn voor 12 sushis.

In al zijn eenvoud vind ik de belgische klassieker tomaat-garnaal één van de lekkerste gerechten ter wereld. Eigenlijk valt dit niet te verbeteren. Maar hoe zeggen mensen het ook al weer: Wie niet waagt…

ImageKlik hier voor de recensie van De aardappel.

Ingrediënten:

  • 300 gram vastkokende aardappelen, gekookt en geschild
  • 1 zachtgekookt ei
  • 150 gram grijze garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 eetlepel dijonmosterd
  • citroensap
  • witte peper en zeezout
  • 1 norivel, geknipt in 12 lintjes

Voor de garnituur:

  • 3 kleine roma-tomaten ontveld, ontpit en in vieren gesneden
  • 50 gram grijze garnalen

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten onder de gekookte aardappelen
  • Plet het mengsel met een vork. Breng op smaak met citroensap, witte peper en zout.
  • Maak 12 langwerpige bollen van het aardappelmengsel.
  • Leg op elke b ol een stuk tomaat. Bevochtig de uiteinden van het norivel-lintje.
  • Rol het lint om de tomaat en het aardappelmengsel. Garneer met enkele grijze garnaaltjes.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.