Oosterse oester-shooters (Kleine hapjes, grote smaken)

In het kookboek Kleine hapjes, grote smaken van Paul Gayler staat op pagina 159 het recept. Oosterse oester-shooters. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 shooters.

Ik krijg nooit genoeg van deze drankjes. Ze zijn gebaseerd op de klassieke Bloody Mary, maar met Aziatische ingrediënten. Ik vind ze lekkerder dan het origineel.

ImageKlik hier voor de recensie van Kleine hapjes, grote smaken.

Ingrediënten:

  • 2 deciliter tomatensap
  • 4 eetlepel wodka
  • 1 theelepel wasabi
  • 1 theelepel mirin
  • 0,5 theelepel sojasaus
  • sap van 2 limoenen
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 8 zeer verse oesters uit de schelp genomen, afgespoeld
  • 1 limoen ter garnering

Bereiding:

  1. Vermeng in een kom alle ingrediënten (behalve de oesters en de limoen ter garnering) met zout en peper naar smaak. Zet dit mengsel 1 uur in de koelkast zodat de smaken zich met elkaar kunnen vermengen.
  2. Neem vier kleine borrelglaasjes en leg in elk twee oesters. Schenk het drankmengsel erover.
  3. Garneer de glazen met limoenpartjes en serveer ze ijskoud. Geef er eetstokjes bij om de oesters eruit te vissen.

Eet smakelijk!