In bananenblad geroosterde varkensbuis (Het Bali Kookboek)

In Het Bali Kookboek van Lonny Gerundan staat op pagina 42 het recept In bananenblad geroosterde varkensbuik. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.


ImageKlik hier voor de recensie van Het Bali Kookboek.

Ingrediënten:

  • 600 gram varkensbuik (met zwoerd)
  • 5 sjalotjes gepeld en fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 3 rode lomboks, zaadjes verwijderd, in ringetjes
  • 9 rawits, in ringetjes
  • circa 5 cm gemberwortel/jahe, geschild en fijngehakt
  • circa 3 cm kencur, geschild en fijngehakt
  • 2 theelepels garnalenpasta/trasi bakar
  • 2 theelepels gula Bali
  • 1 grote tomaat, vruchtvlees in reepjes
  • zout
  • bananenblad, gewassen en drooggedept
  • semat, of cocktailprikkers

Bereiding:

  • Snijd het vlees in 4 lange repen. Breng in een pan ruim water aan de kook, leg het vlees erin en kook het op niet te hoog vuur in 1 – 1,5 uur gaar. Schep het uit de pan en laat uitlekken.
  • Wrijf de sjalotjes met knoflook, lomboks, rawits, jahe en kencur, trasi en gula Bali in een vijzel met een stamper tot een pasta. Meng er de reepjes tomaat en zout naar smaak door.
  • Knip 8 stukken bananenblad die groot genoeg zijn voor 1 stuk vlees en leg steeds twee stukken op elkaar. Leg er een stuk vlees op en besmeer het met een vierde van de kruidenpasta. Vouw het pakket dicht en zet de zijkanten met semat vast. Maak zo nog drie pakketten.
  • Rooster de lampiong boven houtskoolvuur of onder een grill ongeveer 7 minuten aan beide kanten. Geef er witte rijst bij.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.